ГоловнаСвіт

Уряд Австралії планує ввести "податок на Google"

Податок буде стосуватися компаній, чий річний дохід перевищує $1 млрд і які направляють прибуток в офшорні зони.

Уряд Австралії планує ввести "податок на Google"
Фото: wikipedia.org

Уряд Малкольма Тернбулла пропонує ввести в Австралії податок на переадресований прибуток (відомий також як "податок на Google"), особливість якого полягає в тому, що його будуть платити компанії, які виводять власний прибуток у низькоподаткові юрисдикції.

Про це повідомляє прес-служба скарбника Австралії.

Зараз відповідний законопроект опубліковано на офіційному веб-сайті австралійського уряду. У разі його прийняття закон дозволить накладати штраф у розмірі до 40% на прибуток компанії, "штучно перенаправлений" з Австралії в транснаціональні корпорації.

Цей закон буде стосуватися компаній, чий річний дохід перевищує $1 млрд і які направляють прибуток в офшорні зони. Законом буде передбачено перелік додаткових вимог, який дозволить притягнути до відповідальності такі підприємства.

Якщо компанія відповідає цим характеристикам, податкова служба буде направляти їй документ з передбачуваною сумою несплаченого податку. На оплату даватимуть 21 день. Компанії ж зможуть надавати додаткову інформацію у фіскальну службу задля роз'яснення порядку розпорядження прибутком.

Податок на переадресований прибуток уперше ввели у Великобританії для таких великих гравців IT-ринку, як Google, Apple і Amazon. Саме ці компанії використовували лазівку в британському законодавстві і платили податки через свої представництва в Ірландії.

Нагадаємо, в лютому Путін підтримав "податок на Google".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram