ГоловнаСвіт

У Пентагоні назвали необґрунтованими претензії РФ з приводу українських ракетних навчань

Помилкові заяви Росії про Україну покликані відвернути міжнародну спільноту від проблеми російської агресії.

У Пентагоні назвали необґрунтованими претензії РФ з приводу українських ракетних навчань

Представник Міністерства оборони США Мішель Балданца заявила, що проведені Україною ракетні навчання є прозорими, а російські претензії на цей рахунок необґрунтовані.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми бачили повідомлення про ракетні навчання України над міжнародними водами. Крім того, ми знаємо про претензії Росії в зв'язку з цими прозорими навчаннями", - заявила вона.

За словами представника Пентагону, "постійні помилкові і такі, що вводять в оману, заяви Росії про Україну продовжують відволікати міжнародну спільноту від реальної проблеми - російської агресії".

Нагадаємо, 25 листопада Росія заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада видала повідомлення про встановлення заборонених зон. Це викликало обурення у РФ, оскільки вона вважає, що це її територія.

Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках. Як заявили в Кремлі, за ситуацією "стежить особисто президент РФ Володимир Путін".

У Міноборони України і РНБО заявили, що загрози Росії не завадять Україні провести навчання. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

1 грудня Україна провела вдалі ракетні стрільби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram