ГоловнаСвіт

Лавров пояснив перекидання "Іскандерів" у Калінінградську область деструктивними діями НАТО

Такі кроки Росія здійснює виключно на власній території, зазначив голова МЗС РФ.

Лавров пояснив перекидання "Іскандерів" у Калінінградську область деструктивними діями НАТО
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що перекидання ракетних комплексів "Іскандер-М" у Калінінградську область зумовлене деструктивними діями НАТО.

Про це російський міністр сказав в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, повідомляє Газета.RU.

"В нинішніх умовах Росія стоїть перед потребою адаптуватися до мінливої внаслідок деструктивних дій НАТО ситуації на континенті і змушена здійснювати відповідний комплекс заходів в інтересах зміцнення обороноздатності і національної безпеки", - заявив Лавров.

При цьому він зазначив, що такі кроки Росія здійснює виключно на власній території, на відміну від США і деяких інших держав, які перекидають війська в суміжні з Росією країни і проводять провокаційні військові демонстрації біля російських кордонів.

8 жовтня повідомляли, що Росія перемістила ракетні комплекси "Іскандер-М" у Калінінградську область. У російському оборонному відомстві пояснили це тим, що підрозділи ракетних військ "цілий рік удосконалюють маршову підготовку, долаючи значні відстані" по території Росії.

Тоді Польща висловила стурбованість перекиданням російських "Іскандерів" до її кордонів. А президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що "Іскандери" в Калінінграді - агресивна демонстрація сили проти Європи.

У Держдепі США заявили, що розміщення систем С-400 і "Іскандерів" у Калінінграді "дестабілізує європейську безпеку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram