ГоловнаСвіт

Європейський суд визнав необґрунтованими частину санкцій стосовно Ротенберга

Суд анулював санкції, що діяли стосовно російського бізнесмена з липня 2014-го по березень 2015 року.

Європейський суд визнав необґрунтованими частину санкцій стосовно Ротенберга
Аркадий Ротенберг
Фото: gazeta.ru

Трибунал Суду Євросоюзу визнав необґрунтованими частину санкцій стосовно російського підприємця Аркадія Ротенберга.

Обмежувальні заходи повинні бути скасовні, повідомляє РИА Новости з посиланням на коммюніке суду (.pdf).

Приводом для такого рішення стала помилка у формулюванні причин введення санкцій. Уточнена версія документа з'явилася лише на початку 2015 року, а санкції діяли з середини 2014 року. Там вказувалося на участь компанії Ротенберга "Стройгазмонтаж" у будівництві Керченського моста.

Європейський суд визнав, що обмежувальні заходи, які діяли з липня 2014-го по березень 2015 року, були введені необґрунтовано. Однак санкції, введені стосовно Ротенберга, що діяли з березня 2015-го по вересень 2016 року, суд визнав законними.

Таким чином, позов Аркадія Ротенберга, поданий до Європейського суду, було частково задоволено. Санкції, які діяли з липня 2014-го по березень 2015 року, анулювали.

Ротенберг потрапив під санкції Євросоюзу після того, як його компанія "Гипротрансмост" виграла підряд на проектування мосту через Керченську протоку. Бізнесмену заборонили в'їзд до країн Євросоюзу, а його активи, розміщені в європейських банках, арештували.

Крім Ротенберга, європейські санкції оскаржили телеведучий Дмитро Кисельов, компанії "Роснефть" і "Газпромнефть", а також "Внешэкономбанк", ВТБ і "Сбербанк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram