ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ повідомили, що YouTube, можливо, йде з Росії

Фахівці вважають, що якщо відеохостинг піде з РФ, це "призведе до різкого зростання валютних витрат всіх операторів зв'язку і погіршення якості послуг".

ЗМІ повідомили, що YouTube, можливо, йде з Росії
YouTube
Фото: segodnya.ua

Через законопроект про обмеження іноземної участі в аудіовізуальних сервісах відеохостинг YouTube може забратися з Росії.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" із посиланням на дані правового комітету Медіа-комунікаційного союзу.

За інформацією видання, серед членів союзу, який і був автором поправок, точаться суперечки з приводу нового законопроекту. Його внесли в Держдуму 25 листопада, і він передбачає обмеження до 20% іноземної частки в компаніях, що надають аудіовізуальні сервіси і мають щоденну аудиторію понад 100 тис. користувачів.

Співрозмовник газети зазначає, що якщо YouTube піде на закордонні майданчики, це "призведе до різкого зростання валютних витрат усіх операторів зв'язку і погіршення якості послуг", оскільки понад третина загального споживання трафіку російськими користувачами припадає на YouTube.

За даними газети, поправки були ініційовані "Газпром-медіа" і "СТС Медіа". Співрозмовник газети зазначив, що їх готували спеціально проти американського відеосервісу Netflix.

Раніше президент Медіа-комунікаційного союзу Павло Степанов заявляв, що YouTube і соцмережі не потраплять під дію законопроекту. Також повідомляли, що проти нової ініціативи виступали "Вимпелком" і МТС.

Представник одного зі стільникових операторів "великої трійки" підтвердив інформацію про невдоволення законопроектом серед деяких операторів зв'язку, які є членами союзу.

У Медіа-комунікаційному союзі, МТС, "Вимпелкомі" і "Мегафоні" ситуацію коментувати відмовилися. У Google, якому належить YouTube, а також у "Газпром-медіа" і "СТС Медіа" на запит газети не відповіли.

Як повідомляли раніше, соцопитування показали, що 60% росіян підтримали ідею цензури в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram