ГоловнаСвіт

Білий дім спростував твердження Трампа про фальсифікації на користь Клінтон

Не існує жодних доказів, які підтвердили б таку заяву.

Білий дім спростував твердження Трампа про фальсифікації на користь Клінтон
Фото: EPA/UPG

У США в Білому домі спростували твердження обраного майбутнього президента Дональда Трампа про фальсифікації мільйонів голосів на президентських виборах, які пішли на користь його суперниці Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, об'єктивним фактом є те, що не існує жодних доказів, які підтвердили б таку заяву.

У неділю Трамп заявив в твіттері, що переміг би за кількістю тих, хто проголосував на виборах, якби мільйони людей не проголосували незаконно. Жодних доказів цього він не надав.

Він також заявив про шахрайство в трьох штатах під час президентських виборів.

26 листопада колишній кандидат в президенти США від Партії зелених Джилл Стайн подала петицію з вимогою переглянути підсумки виборів у штаті Вісконсин. Стайн також пообіцяла подати петицію з вимогою перегляду голосів у штатах Мічиган і Пенсильванія.

Очікується, що перерахунок почнеться в перших числах грудня. Згідно з федеральним законом, всі процедури перерахунку голосів мають бути завершені до 13 грудня.

На президентських виборах перемогу отримав кандидат від республіканців Дональд Трамп. За рахунок перемоги у великій кількості штатів він отримав більшість голосів вибірників - 290 проти 232.

Однак кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон випереджає Трампа за прямою підтримкою виборців на загальнонаціональному рівні. За даними Cook Political Report, станом на четвер за Трампа було подано 62,2 млн голосів, а за Клінтон - 64,2 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram