ГоловнаСвіт

МЗС ФРН не очікує прориву від зустрічі "нормандських" міністрів у Мінську

У Берліні відзначили велике особисте залучення німецького і французького міністрів до питання врегулювання ситуації на сході України.

МЗС ФРН не очікує прориву від зустрічі "нормандських" міністрів у Мінську
Фото: EPA

У Німеччині не очікують проривів від вівторкової зустрічі в Мінську голів дипломатичних відомств країн "нормандської четвірки".

Про це сказав офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передає "Укрінформ".

"Очікування міністра Штайнмаєра щодо результатів завтрашньої зустрічі, чесно кажучи, доволі обмежені", - сказав дипломат.

При цьому він уточнив, що, "на жаль, позиція сторін конфлікту не дає підстав для надій, що завтра вдасться досягти прориву у виконанні Мінських домовленостей". Водночас Шефер відзначив значну особисту участь німецького і французького міністрів, їхні ініціативи щодо врегулювання ситуації на сході України, особливо з урахуванням головування ФРН в ОБСЄ цього року. Він звернув увагу на активізацію роботи Тристоронньої контактної групи в останні місяці і особливо після берлінської зустрічі на найвищому рівні.

Також Шефер нагадав, що Штайнмаєр зустрінеться з колегами з Франції, України та Росії "вже 13-й чи 14-й раз", щоб обговорити подальші кроки у виконанні Мінських угод. Домовленості про таку зустріч було досягнуто на жовтневому саміті в Берліні.

Завданням нинішньої зустрічі має стати "отримання чіткого сигналу від обох сторін конфлікту, від російського і українського міністрів, про те, що вони готові і далі виконувати Мінські угоди... і конструктивно співпрацювати в розробці "дорожньої карти", про що домовилися голови держав і урядів", - підкреслив Шефер.

Як повідомляли сьогодні раніше, голова МЗС України Павло Клімкін завтра представить український варіант "дорожньої карти" Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram