ГоловнаСвіт

У Франції почався другий раунд праймериз

Кандидат, що переміг, представлятиме правоцентристів на майбутніх виборах.

У Франції почався другий раунд праймериз
Бывший премьер-министр Франции Франсуа Фийон выступает с речью во время праймериз в Париже, 18 ноября 2016.
Фото: EPA/UPG

Правоцентристи Франції на чолі з партією республіканців сьогодні, 27 листопада, будуть вибирати кандидата на президентські вибори в 2017 році.

Як пише Le Figaro, у другому раунді праймериз беруть участь два кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів тиждень тому під час першого раунду. Так, сьогодні зустрінуться відразу два колишніх прем'єр-міністри - Франсуа Війон і Ален Жюппе. За даними соціологів, які наводить AFP, фаворитом вважається перший - він може розраховувати на підтримку 65 відсотків виборців.

Нагадаємо, минулої неділі перше місце зайняв колишній прем'єр-міністр Франції Франсуа Віон, якого підтримали 44,1% виборців, другим фінішував мер Бордо Ален Жюппе, що вважався основним фаворитом гонки, який набрав 28,5% голосів.

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі став лише третім з результатом 20,7%, після чого оголосив про завершення політичної кар'єри.

Віона вважають проросійським кандидатом. Він наполягає на тому, що список санкцій політика Заходу "провалився", не давши нічого, крім розорення європейських фермерів".

Він також заявив про відповідальність за розпалювання конфлікту на сході України і наголосив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram