ГоловнаСвіт

В Ізраїлі за підозрою в підпалах затримано 35 осіб

Протипожежна служба Ізраїлю повідомила, що погашено всі пожежі, що завдали шкоди на 120 млн євро.

В Ізраїлі за підозрою в підпалах затримано 35 осіб
Архивное фото
Фото: crimea.mns.gov.ua

В Ізраїлі з початку виникнення сильних пожеж по всій країні затримано 35 осіб, запідозрених в умисних підпалах. Більшість з них - жителі Палестинської автономії.

Про це повідомило в неділю, 27 листопада, ізраїльське радіо, повідомляє DW.

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілад Ердал, заявивши про нову форму терору, висловився за те, щоб зруйнувати будинки паліїв.

Представники ізраїльських арабів, які становлять 17,5 відсотка населення країни, відкидають звинувачення, вказуючи, що будинки арабів страждають від вогню точно так само, як і будинки їх єврейських сусідів.

Вранці 27 листопада протипожежна служба Ізраїлю повідомила, що всі пожежі погашено. У найбільш постраждалому портовому місті Хайфі пошкоджено близько 1800 квартир, більш як 500 стали непридатними для проживання. Тільки приватним особам завдано збитків в 500 млн шекелів (близько 120 млн євро). За п'ять днів постраждали більш як 120 людей. Поширенню вогню сприяли тривала посуха і сильні вітри.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху напередодні подякував у телефонній бесіді голові палестинської адміністрації Махмуду Аббасу за допомогу, надану при гасінні пожеж. В Ізраїль було направлено 40 палестинських пожежних і 8 пожежних машин. У боротьбі з пожежами задіяно найбільший пожежний літак в світі - американський супертанкер Evergreen-747. Літаки для гасіння надали також Росія, Туреччина, Греція, Франція, Іспанія і Канада.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відправити два українські літаки для гасіння пожежі в ізраїльському місті Хайфа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram