ГоловнаСвіт

У Данії журналісти визнані винними в купівлі даних кредитних карт відомих людей

Журналісти стежили за політиками, членами королівської сім'ї і знаменитостями та використовували інформацію у своїх матеріалах.

У Данії журналісти визнані винними в купівлі даних кредитних карт відомих людей
Фото: bbc.com

Чотирьох журналістів у Данії визнано винними в тому, що вони платили гроші за отримання інформації про кредитні карти політиків, членів королівської сім'ї і просто відомих людей.

Журналісти щотижневого журналу Se og Hor стежили за ними, а потім використовували цю інформацію в своїх матеріалах, передає ВВС.

За цією справою також засуджено колишнього співробітника компанії Nets Пітера Бо Генріксена. Компанія надає платіжний сервіс та обслуговує кредитні картки. Він продавав репортерам інформацію в період з 2008 по 2012 роки. Генріксен був засуджений до 18 місяців позбавлення волі.

Колишнього редактора журналу Se og Hor Генріка Квортрупа також засудили до 18 місяців позбавлення волі, з них 12 місяців було замінено на 200 годин громадських робіт.

Ще три журналісти отримали умовні терміни. Журналісти збираються подати апеляцію у цій справі.

Завдяки Генріксену Se og Hor зміг опублікувати цілу серію історій про членів королівської родини Данії і знаменитостей.

У даних, переданих Генріксеном, наприклад, містилася інформація про переміщення прем'єр-міністра країни Ларса Лекке Расмуссена, а також актора Мадса Міккельсена, відомого за роллю в серіалі "Ганнібал".

Серед історій, опублікованих у журналі, були, наприклад, подробиці медового місяця принца Йоахіма, який він провів у Канаді в 2008 році.

Всі журналісти, замішані в скандалі, вже покинули видання.

Нагадаємо, в серпні Румунія звинуватила британський телеканал Sky News у створенні "постановочного" репортажу про контрабанду зброї з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram