ГоловнаСвіт

Путін похвалив кримських дезертирів

Їх затримання президент РФ назвав віроломством.

Путін похвалив кримських дезертирів
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін похвалив українських військових-зрадників, які перейшли на службу в російську армію після анексії Криму.

Про це він сказав журналістам у Москві, коментуючи арешт двох дезертирів, повідомляє УНІАН.

"У зв'язку з цим хотілося б зазначити: ми завжди з великою повагою ставилися до військовослужбовців української армії та з повною довірою. Саме тому їм було запропоновано продовжити службу в рядах російської армії", - сказав Путін.

Він зазначив, що поки що нічого не може сказати про заходи щодо їх повернення. При цьому він підтвердив, що це колишні військовослужбовці української армії, які після "возз'єднання Криму з Росією" перейшли на службу в російську армію.

За словами російського президента, вони хотіли підтвердити освіту в одному з вищих навчальних закладів України, саме тому з'явилися на кордоні.

"Їх заманили трохи подалі - на кілька метрів - і забрали. Думаю, що таке віроломство - воно в кінцевому підсумку обертається проти тих, хто робить подібні заходи, бо це схоже на вимкнення світла в Криму напередодні Нового року і в умовах зими. Якщо хтось в нашій сусідній країні збирається таким чином завоювати симпатії кримчан, то це замах з непридатними засобами, висловлюючись юридичною мовою", - сказав Путін.

Раніше повідомлялося, що колишнім українським військовослужбовцям Максиму Одинцову і Олександру Баранову, яких підозрюють у дезертирстві, додали підозру в державній зраді.

Одинцов і Баранов були затримані в результаті проведення спецоперації СБУ 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом. Під час допиту, за словами голови СБУ Василя Грицака, затримані визнали провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram