ГоловнаСвіт

Європарламент схвалив резолюцію про протидію російській пропаганді

Путін традиційно розкритикував реакцію на агресивну російську пропаганду.

Європарламент схвалив резолюцію про протидію російській пропаганді
Европарламент
Фото: ecb.europa.eu

Європарламент прийняв резолюцію про протидію ворожій Євросоюзу зовнішній пропаганді, що виходить від Росії й ісламістських угруповань.

Про це повідомляють на сайті ЄП.

Резолюція була схвалена 304 голосами проти 179 при 208 тих, що утрималися.

З документа випливає, що ворожа пропаганда проти ЄС і його держав-членів спрямована на спотворення правди, внесення розколу між ЄС і його північноамериканськими партнерами, утруднення процесу прийняття рішень, дискредитацію інститутів влади, покликана викликати страх і невпевненість серед громадян блоку.

"Російський уряд застосовує широкий спектр інструментів: аналітичні центри, багатомовні телевізійні канали (RT), псевдоінформаційні агентства (Sputnik), соціальні медіа та інтернет-тролів, діяльність яких спрямована на розкол Європи і створення помилкового враження про розбіжності між країнами ЄС і їх східними сусідами", - наголошено в документі.

Також у резолюції стверджується, що Москва фінансує політичні партії та інші організації в рамках ЄС, у тому числі крайні праві та популістські об'єднання.

Серед інших зовнішніх загроз у резолюції називаються пропагандистські дії терористичного угруповання "Ісламська держава" і руху "Талібан".

Одіозний президент РФ Володимир Путін назвав резолюцію деградацією уявлень про демократію, повідомляє ТАСС.

"Це свідчить про те, що ми спостерігаємо абсолютно очевидну деградацію в політичному сенсі цього слова уявлень про демократію в західному суспільстві", - заявив він.

Проект резолюції внесла до Європарламенту депутат Ганна Фотига з Польщі. У жовтні його схвалив комітет із міжнародних справ.

Нагадаємо, раніше в листопаді Путін послався на фейкову новину для підтвердження безпорадності ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram