ГоловнаСвіт

У США вимагають перерахувати голоси в ключових штатах

Експерти вважають, що результати голосування могли бути змінені іноземними хакерами.

У США вимагають перерахувати голоси в ключових штатах
Клинтон и Трамп
Фото: EPA/UPG

Усе більша кількість учених та активістів закликає владу США перерахувати голоси на президентських виборах 2016 року в ключових штатах через те, що результати могли бути змінені іноземними хакерами.

Про це пише The Guardian.

"Група аналітиків, яка переконує кампанію Гілларі Клінтон приєднатися до своєї боротьби, готується надати докладний звіт про свою стурбованість у конгрес і федеральні органи влади на початку наступного тижня. У цьому документі подаються результати в штатах Мічиган, Пенсильванія і Вісконсин", - повідомляє видання.

"Я зацікавлена в перевірці голосування", - сказала Барбара Сімонс, радник комісії зі сприяння виборам США і експерт з електронного голосування.

Інша група аналітиків, під керівництвом засновника Національного інституту виборчого права Джона Боніфаза і професора Алекса Хальдермана, також виступає за перерахунок голосів.

Рішення про перегляд голосування було прийнято після несподіваної поразки Клінтон і після того, як розвідка США опублікувала звіти про вторгнення російських хакерів у регіональні виборчі комп'ютерні системи і про злом поштових сервісів посадових осіб Демократичної партії перед виборами.

Клінтон мінімально програла в Пенсильванії і Вісконсині і ще може програти в Мічигані, де досі не оголошено остаточних результатів голосування.

8 листопада Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах, обійшовши кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. За республіканця віддали свої голоси 290 вибірників із 270 необхідних, за Клінтон - 232. При цьому кандидат від демократів обійшла Трампа за загальним числом виборців: за неї проголосували, за останніми даними, на 1,5 млн осіб більше, ніж за Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram