ГоловнаСвіт

Washington Post назвала кандидата на посаду міністра нацбезпеки США

Команду Трампа зацікавив досвід роботи кандидата на кордонах США з державами Латинської Америки.

Washington Post назвала кандидата на посаду міністра нацбезпеки США
Дональд Трамп и Джон Келли
Фото: EPA/UPG

Посаду міністра національної безпеки США може зайняти колишній голова об'єднаного командування американської армії в Центральній і Південній Америці генерал Джон Келлі.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела, близькі до процесу відбору кандидатів.

За словами співрозмовників газети, обраний президент США Дональд Трамп зустрівся з генералом Джоном Келлі в неділю, 20 листопада. У них відбулася "відверта розмова про глобальну ситуацію в сфері національної безпеки".

Келлі прослужив в армії на різних посадах протягом понад 40 років і цього року подав у відставку. Він відомий своєю критикою намірів влади США закрити в'язницю Гуантанамо, а також планів міністерства оборони дозволити жінкам проходити службу у спеціальних загонах американських військ.

За даними джерел The Washington Post, команду Трампа зацікавив досвід роботи Келлі на кордонах США з державами Латинської Америки, оскільки тема нелегальної міграції із цих країн стала однією з ключових у передвиборній кампанії республіканця.

Іншим кандидатом на посаду міністра національної безпеки видання називає Френсіс Таунсенд, ведучу CNN і колишню радницю Джорджа Буша-молодшого.

Нагадаємо, раніше Трамп повідомив плани на перші сто днів президентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram