ГоловнаСвіт

Прихильники незалежності Каліфорнії подали в прокуратуру пропозицію про проведення референдуму

Приводом для пропозиції стала перемога Дональда Трампа на виборах.

Прихильники незалежності Каліфорнії подали в прокуратуру пропозицію про проведення референдуму
Демонстрация в Лос-Анджелесе против избрания Дональда Трампа президентом США. Надпись на флаге - "Республика Калифорния"
Фото: в

Члени руху Yes California, що виступає за так званий Calexit - відокремлення Каліфорнії від США, подали пропозицію щодо референдуму в офіс генерального прокурора штату.

Про це пише газета

Los Angeles Times.

Прихильники незалежності штату просять дати пропозиції офіційну назву і зробити висновок щодо неї. У Yes California хотіли б, щоб голосування пройшло вже 2018 року.

У тексті звернення в офіс генпрокурора Каліфорнії члени руху називають документ "Calexit (за аналогією з Brexit - ред.): Плебісцит 2019 року про незалежність Каліфорнії".

Приводом для звернення до офісу генпрокурора стала

перемога Дональда Трампа на виборах президента США, заявив віце-президент і співзасновник руху Yes California Руїс Еванс. 8 листопада 61% жителів штату проголосував на користь суперниці – Гілларі Клінтон.

Прихильники відокремлення Каліфорнії США пояснюють свою позицію тим, що влада витрачає гроші платників податків на оборону і на збройні конфлікти, які не дають результату. Активісти мають намір скерувати податки на соціальну сферу штату.

Каліфорнія - найбільший населений американський штат, тут проживають близько 40 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram