ГоловнаСвіт

Трамп повідомив плани на перші сто днів президентства

Президент США сконцентрується на створенні робочих місць.

Трамп повідомив плани на перші сто днів президентства
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп випустив відеозвернення, в якому розповів про свої плани на перші сто днів перебування в Білому домі.

У промові він розповів, що перехідна команда ефективно працює над тим, щоб реалізувати головний слоган його передвиборної програми - зробити Америку знову великою. При цьому головною метою Трамп назвав створення робочих місць для американських робітників і турботу про їхній добробут.

Мільярдер пояснив, що його команда вже розробила низку указів, які він має намір затвердити в перший же день свого президентства.

Першим Трамп назвав указ про початок процедури виходу з угоди про транстихоокеанське партнерство. "Я збираюся випустити повідомлення про намір вийти з транстихоокеанського партнерства, потенційної катастрофи для нашої країни. Замість цього ми будемо вести переговори про чесні двосторонні торгові угоди, які повернуть робочі місця і виробництво назад в Америку", - заявив Трамп.

Окрім того, він пообіцяв одразу ж узятися розробляти плани забезпечення кібербезпеки. "Я попрошу Пентагон і голову комітету начальників штабів ЗС США розробити детальний план захисту життєво важливої інфраструктури США від кібератак і всіх інших видів атак", - сказав він.

Республіканець також сказав, що скасує обмеження на виробництво вуглеводнів, включаючи шельфові родовища. "Я скасую обмеження, що вбивають робочі місця, в галузі виробництва енергії в Америці, включаючи енергоресурси на шельфі та вугілля, створивши мільйони високооплачуваних робочих місць. Це те, чого ми хочемо, те, чого ми очікуємо", - пообіцяв Трамп.

У сфері боротьби з нелегальною міграцією обраний президент пообіцяв, що вимагатиме розслідування всіх порушень візового режиму з боку мігрантів. Він пообіцяв дати Міністерству праці вказівку розслідувати всі порушення візових програм, які погіршують ситуацію на ринку праці для американців.

Трамп має намір також увести правило, згідно з яким у разі встановлення урядом нової норми повинні скасовуватися дві старі. Для чиновників адміністрації буде введено п'ятирічну заборону на лобізм у США і довічну - на лобізм в інтересах іноземних держав.

Він уточнив, що це лише незначна частина тих кроків, які будуть зроблені для "реформи Вашингтона" і відновлення середнього класу країни.

Значна частина планів на перші сто днів президентства вже була озвучена Трампом під час передвиборної кампанії, однак цього разу він говорив тільки про укази президента, не зачепивши кроків, які зажадають проведення законопроектів через парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram