ГоловнаСвіт

У Британії стурбовані потенційним скороченням обороноздатності країни

Британські парламентарії побоюються потенційних загроз з "певних територій, таких як Росія".

У Британії стурбовані потенційним скороченням обороноздатності країни
Корабль британского флота
Фото: EPA/UPG

Обороноздатність Великобританії опинилася під загрозою через невизначеність у планах заміни незначної кількості військових кораблів Королівського флоту.

Про це свідчить доповідь парламентського Комітету з оборони, повідомляє ВВС.

"Королівський флот на сьогодні володіє 19 фрегатами і есмінцями, однак ця кількість може зменшитися, якщо не буде чіткого графіка для заміни старих суден", - йдеться в доповіді.

Зазначають, що країні може "не вистачити морської сили", щоб протистояти потенційним загрозам.

Доповідь комітету розглядає плани Міноборони Британії модернізувати флот, зокрема запровадити два нові класи фрегатів і полагодити двигуни на деяких есмінцях.

Наприклад, депутати заявили, що "серйозно стурбовані" з приводу фінансування та графіка нового флоту, а також здатності країни протистояти загрозам із певних територій, таких як Росія.

Комітет також розкритикував Міноборони за "надзвичайні помилки" в проектуванні есмінців типу 45 після того, як з'ясувалося, що вони мали несправні двигуни, які не в змозі безперервно працювати в теплих водах.

Голова комітету з оборони Джуліан Льюїс заявив, що депутати повідомили оборонне відомство про необхідність своєчасного проведення модернізації.

"Протягом десятиліть чисельність королівських суден Військово-морського флоту серйозно скорочується. Флот зараз перебуває нижче від критичної маси, необхідної для вирішення багатьох завдань, які могли б виникнути, якщо ситуація на міжнародній арені продовжить погіршуватися", - сказав він.

У свою чергу британське Міноборони заявляє, що інвестує мільярди фунтів стерлінгів у два нові авіаносці, а також нові військові кораблі і підводні човни з метою збільшення Королівського військово-морського флоту.

Нагадаємо, у вересні британський генерал заявив про нездатність армії відбити напад Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram