ГоловнаСвіт

У Литві мовлення російського телеканалу припинили через слова Жириновського

Канал "РТР Планета" звинуватили в підбурюванні до війни, ворожнечі і національної ненависті.

У Литві мовлення російського телеканалу припинили через слова Жириновського

Литовська комісія з теле- і радіомовлення в середу, 17 листопада, вирішила зупинити на три місяці ретрансляцію російського телеканалу "РТР Планета" за підбурювання до війни, ворожнечі і національної ненависті.

Така санкція застосована ЛКТРВ, оскільки порушення фіксуються вже втретє за цей рік, передає Delfi.

Це рішення набуває чинності в понеділок, 21 листопада, і буде діяти до 21 лютого.

Останнє порушення комісія зафіксувала в передачі "Поєдинок. Програма Володимира Соловйова", що вийшла 6 жовтня за участю лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

"Наша відповідь - заспокоїти тих, хто планує напад на нашу країну. Такі плани є, письмові, підписані, з печатками і усно озвучені усіма президентами США. Особисто я не президент нашої країни, але я кажу, що ви, ну не Ви (особисто - ред.), а якщо в Румунії буде система ПРО встановлена, то і від Румунії нічого не залишиться. І в Чехії, і в Польщі, і в Прибалтиці, якщо американські танки підійдуть до наших кордонів, тому вони нікуди не рушать. Згорять з екіпажами", - заявив Жириновський у програмі.

Комісія оцінила цю заяву як підбурювання до війни, національної ненависті, підбурення до насильства і фізичної розправи з США, Румунією, Чехією, Польщею та балтійськими країнами. На її думку, в програмі також поширювалася дезінформація, пропагувалися ворожнеча, ненависть між народами, аудиторію намагалися переконати в тому, що сама лише Росія має рацію, і подавали "справжній стан справ" так, як це вигідно Росії.

Як повідомляли в жовтні, в Естонії запропонували заборонити російські телеканали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram