ГоловнаСвіт

Обама закликав зберегти санкції проти Росії

Президент США в Берліні провів переговори з Ангелою Меркель.

Обама закликав зберегти санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав свого наступника Дональда Трампа протистояти Росії, якщо вона відступить від "американських цінностей і міжнародних норм".

Про це він сказав під час промови в Берліні, передає ВВС-Україна.

"Я сподіваюся, що новообраний президент обере такий самий конструктивний підхід, шукатиме сфери, в яких ми можемо співпрацювати з Росією, в яких збігаються наші цінності й інтереси. І що новообраний президент вважатиме за краще протистояти Росії і за кордоном, де вона буде відходити від наших цінностей і міжнародних норм", - заявив Барак Обама.

Однак, за словами Обами, його підбадьорюють заяви Трампа про те, що він збереже прихильність до НАТО.

Ці заяви Обама зробив після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, протягом яких співрозмовники обговорили ситуацію в Україні та Сирії, боротьбу проти радикального угруповання "Ісламська держава" і трансатлантичну торгівлю, а також підсумок і наслідки американських виборів.

Зокрема, говорячи про Україну, Обама заявив, що необхідно залишити чинними санкції проти Росії, введені через конфлікт на Донбасі, поки Москва не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами.

Обидва лідери наголосили на необхідності продовжувати тісну співпрацю між двома країнами, як і співпрацю між США і Європейським Союзом.

У п'ятницю Барак Обама проведе переговори також з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей і лідерами Франції, Італії та Іспанії. А потім вилетить у Перу на саміт АТЕС.

Нагадаємо, 15 листопада Барак Обама почав останнє закордонне турне як президент США з дводенного візиту до Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram