ГоловнаСвіт

Росія завдала авіаудари в Сирії

Стратегічні ракетоносці випустили крилаті ракети.

Росія завдала авіаудари в Сирії

Стратегічні ракетоносці повітряно-космічних сил Росії завдали удару крилатими ракетами по об'єктах "Ісламської держави" і колишнього "Фронту Нусра" на території Сирії, повідомили в російському Міноборони.

"Пуски крилатих ракет повітряного базування виконувалися з району над акваторією Середземного моря. Літаки злетіли з одного з аеродромів на території РФ і, зробивши дві дозаправки в повітрі, подолали понад 11 тис. км", - йдеться в повідомленні відомства.

Об'єктами авіаудару стали "пункти управління терористів, склади зі зброєю та боєприпасами, скупчення військової техніки і цеху з виробництва озброєння".

"Координати всіх цілей були перевірені і підтверджені декількома каналами розвідки. Результати ударів контролювалися і безпілотними літальними апаратами", - наголосили в Міноборони.

До завдання ударів залучалися також корабельні винищувачі Су-33 важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" і ударна авіація з аеродрому Хмеймім.

Міністерство оборони Росії оприлюднило на YouTube відео авіаударів.

15 листопада міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про початок масштабної військово-повітряної операції в сирійських провінціях Хомс і Ідліб. У бойових діях вперше взяли участь палубні винищувачі крейсера "Адмірал Кузнєцов".

США та інші західні країни неодноразово звинувачували Росію в невибіркових авіаударах і використанні некерованих авіабомб у густонаселених районах, а також в бомбардуваннях груп поміркованої сирійської опозиції. Росія послідовно відкидає ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram