ГоловнаСвіт

Лубківський анонсував візит нового прем'єра Хорватії в Україну

Пленкович буде в Києві 20-21 листопада.

Лубківський анонсував візит нового прем'єра Хорватії в Україну
Маркиян Лубкивский
Фото: Макс Требухов

Колишній посол у Хорватії Маркіян Лубківський повідомив, що новий прем'єр-міністр цієї країни Андрій Пленкович 20-21 листопада відвідає Україну.

"Перший закордонний візит Пленкович як голова уряду здійснив 28-29 жовтня в Боснію і Герцеговину, підкреслюючи так значення для Хорватії відносин із цією країною-сусідкою і підтримку боснійських хорватів. І ось Пленкович їде в Україну... У цьому візиті теж закладена глибока символіка. Хорватський прем'єр хоче підкреслити значення, яке завжди надавав Україні і підтримці нашого суверенітету та територіальної цілісності, ще будучи депутатом Європарламенту і главою комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС", - написав Лубківський у своєму фейсбуці.

Він підкреслив, що Хорватія завжди підтримує Україну, і висловив думку, що вона повинна отримати статус стратегічного партнера України в Південно-Східній Європі.

"Враховуючи війну, в яку Україна була втягнута через агресію Російської Федерації, саме Хорватія має стати ключовим партнером України у таких питаннях, як реорганізація збройних сил, навчання наших фахівців у воєнній справі, турбота про воїнів-ветеранів і добровольців, розмінування територій. Нагадаю, що саме Україна була першою державою ООН, яка визнала незалежність Хорватії в 1991 році (11 грудня 1991 року). Так само Хорватія була однією з перших, хто визнав незалежність нашої країни (5 грудня 1991 року)", - написав Лубківський.

Партія Пленковича, відомого лобіста євроінтеграції України, отримала 61 депутатське крісло з 151 в парламенті Хорватії за результатами дострокових виборів 11 вересня й уклала коаліційну угоду з невеликою правоцентристською партією "Міст". Лідер консерваторів тепер має підтримку 91 депутата в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram