ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії заблокували LinkedIn

Росіянам заблокували одну з можливостей пошуку роботи за кордоном.

У Росії заблокували LinkedIn
LinkedIn
Фото: EPA/UPG

Роскомнагляд вніс до реєстру порушників закону про персональні дані соціальну мережу LinkedIn і зажадав від операторів зв'язку заблокувати доступ до неї.

Про це повідомляють на сайті Роскомнагляду.

10 листопада Мосміськсуд визнав законним блокування соціальної мережі в Росії. Спочатку рішення про блокування прийняв Таганський суд Москви після звернення Роскомнагляду.

Позов Роскомнагляду був пов'язаний із невиконанням адміністрацією соцмережі вимог закону "Про персональні дані". Відомості, вказали у відомстві, збирали, обробляли і передавали без згоди користувачів, а це порушує "права і свободи людини і громадянина, в тому числі право на недоторканність приватного життя, особисту та сімейну таємницю", вважають у Роскомнагляді.

Крім того, у відомстві вказали на непокору адміністрації соцмережі вимогам російського законодавства - перенести сервери на територію РФ.

У LinkedIn Corporation вважають, що соцмережа не зобов'язана виконувати вимоги російського законодавства. "Користувачі фактично перебувають віртуально за межами РФ і там надають свої персональні дані", - заявила представник відповідача.

Соціальна мережа LinkedIn призначена для пошуку роботи й обміну діловими контактами. У ній зареєстровано понад 400 млн осіб.

Як повідомляли в червні, Microsoft купує LinkedIn за $26,2 млрд. Операцію завершать до кінця 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram