ГоловнаСвіт

На саміті АТЕС можуть розглянути варіант нового об'єднання без США, - ЗМІ

Очікують, що Обама повідомить у Лімі про підтримку США лібералізації торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

На саміті АТЕС можуть розглянути варіант нового об'єднання без США, - ЗМІ
Обама
Фото: EPA/UPG

На саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) 19-20 листопада в Лімі (Перу) можуть розглянути пропозицію про формування нового міжнародного торгового об'єднання, яке буде включати Китай і Росію, але без США.

Про це повідомляє видання The Australian.

На саміті прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл планує обговорити з Бараком Обамою завершення угоди про переселення в США майже 1600 шукачів притулку з островів Науру і Манус. Багато австралійських політиків оцінюють цю можливість як останній шанс зустрітися з президентом США й отримати запевнення щодо імплементації згаданої домовленості, над якою обидві країни працювали протягом року.

Малкольм Тернбулл також обговорить із США подальшу політику економічного партнерства. Якщо США зараз не ратифікують Угоду, то після вступу на посаду нового президента Конгрес може не підтримати її, зазначає видання.

Передбачається, що саміт АТЕС надасть світовим лідерам першу можливість обговорити наслідки перемоги Дональда Трампа на виборах президента США для глобальної торгівлі.

Очікують, що Барак Обама повідомить у Лімі про підтримку Штатами лібералізації торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram