ГоловнаСвіт

В Афінах відбулися заворушення через візит Обами

Протестувальники закидали поліцію пляшками із пальною сумішшю, поліція відповіла сльозогінним газом.

В Афінах відбулися заворушення через візит Обами
Фото: скрин youtube.com

Масові заворушення за участю десятків людей відбулися в центрі Афін під час мітингу проти візиту президента США Барака Обами в Грецію. Протестувальники закидали поліцію пляшками із пальною сумішшю, поліція відповіла сльозогінним газом, повідомляє РИА Новости.

За оцінкою журналістів, у демонстрації взяли участь понад чотири тисячі осіб. Незважаючи на заборону поліції, вони організували ходу від Політехнічного університету до посольства США.

На перехресті вулиць Стадіу й Америки в центрі Афін учасники ходи спробували прорвати кордон спецпризначенців поліції. Поліцейські застосували сльозогінний газ, щоб зупинити протестувальників.

Через кілька хвилин десятки демонстрантів намагалися знову прорвати кордон, почали жбурляти в поліцію каміння і "коктейлі Молотова", бити поліцейських палицями. Поліція знову застосувала сльозогінний газ, щоб зупинити заворушення. Повідомляють про декількох затриманих.

Нагадаємо, Барак Обама почав останнє закордонне турне як президент США із дводенного візиту до Греції. Це перше за останні 17 років і четверте в історії відвідування Греції президентом США.

Грецькі профспілки і кілька політичних організацій планують акції протесту проти президента США.

Поліція з міркувань безпеки заборонила будь-які масові акції дорогою з афінського аеропорту й у центрі міста.

Після Греції Барак Обама відвідає Німеччину і Перу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram