ГоловнаСвіт

Мішель Обаму після перемоги Трампа обізвали "мавпою на підборах"

Висловлювання в соцмережах спричинило скандал.

Мішель Обаму після перемоги Трампа обізвали "мавпою на підборах"

Перемога на президентських виборах США Дональда Трампа, одруженого на колишній моделі зі Словенії, спричинила появу в мережі замітки про чорношкіру першу леді Міфшель Обаму, що в ЗМІ вже охрестили "расистським" проявом.

Висловлювання в соцмережах спричинило справжній скандал, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Huffington Post.

"Це оживляє - мати стильну, красиву, величну першу леді в Білому домі. Я втомилася вже бачити мавпу на підборах", - написала після оголошення перемоги Трампа представниця місцевого "бомонду" в штаті Західна Вірджинія, директор корпорації округу Клей Памела Ремсі Тейлор.

На замітку відповіла мер містечка Клей Беверлі Уолінг: "День пройшов не даремно, Пем".

Незважаючи на те, що ситуація мала спочатку локальний характер, в межах невеликого округу американські ЗМІ не оминули цього увагою. У мережі з'явилася петиція з вимогою розібратися з автором поста і чиновником, яка її підтримала. Ця ініціатива вже зібрала понад 130 тис. голосів.

Крім того, ЗМІ наголошують, що в окрузі Клей майже немає чорношкірих жителів. Кількість його жителів становить трохи більше ніж 8,9 тис., 98,2% з яких є білими. За даними перепису населення 2015 року, тільки 0,2% його жителів є чорношкірими. За Трампа в цьому окрузі проголосували понад три чверті виборців.

Памела Тейлор пізніше видалила свою замітку, але її скріншоти вже розійшлися в центральних американських медіа. Жінка згодом опублікувала вибачення, зазначивши, що її меседж "можна тлумачити як расистський, але він жодним чином не мав цієї мети". Вона також розповіла в одному з інтерв'ю, що їй надходять погрози.

Мер міста Клей також попросила вибачення за свою замітку, помітивши, що у висловлюванні "День пройшов не дарма" мала на увазі зміни в Білому домі.

За повідомленнями ЗМІ, у вівторок в міській раді повинні обговорити цю ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram