ГоловнаСвіт

В Азербайджані мають намір карати за образу президента в інтернеті

За чинним законодавством, зневажникам голови держави загрожує штраф до 600 доларів.

В Азербайджані мають намір карати за образу президента в інтернеті
Президент Азербайджана Ильхам Алиев
Фото: aztv.az

В Азербайджані хочуть карати за образу президента в інтернеті

Генпрокурор Азербайджану вніс до парламенту країни пропозицію ввести кримінальну відповідальність за образу президента в інтернеті.

Про це повідомляє ВВС-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відповідно до чинного закону, "осквернення або приниження честі і гідності" президента в ЗМІ, в публічних виступах або відкрито продемонстрованих творах передбачають кримінальну відповідальність.

За образу президента користувачам загрожує штраф до 1000 манатів (понад 600 доларів США), виправні роботи або ув'язнення до двох років.

Покарання за образи на адресу голови Азербайджану з фейкових акаунтів, або під несправжніми іменами в соцмережах, будуть суворіше.

Пост президента Азербайджану з 2003 року обіймає Ільхам Алієв. До цього протягом десяти років Азербайджан очолював Гейдар Алієв.

Стаття про образу президента, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, або тюремного терміну до чотирьох років, існує в сусідній з Азербайджаном Туреччині.

З 2014 року, коли Реджеп Таїп Ердоган переміг на перших в країні прямих виборах президента, справи за звинуваченнями в образі голови держави станом на березень 2016 були порушені проти 1845 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram