ГоловнаСвіт

Посол Польщі назвав спалення прапора України у Варшаві проросійською провокацією

Польський дипломат передбачив нові провокації з боку Росії.

Посол Польщі назвав спалення прапора України у Варшаві проросійською провокацією
Ян Пекло
Фото: "Укринформ"

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що спалення українського прапора у Варшаві під час ходи з нагоди 98-ї річниці її незалежності було проросійською провокацією з метою зіпсувати взаємини між громадянами двох країн.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це була чиста провокація, організована проросійським середовищем у Польщі. І я думаю, що такі провокації ще будуть. Росія намагається антагонізувати поляків і українців, намагається розділити нас, поляків і українців", - заявив Пєкло на брифінгу в Харкові у вівторок.

На його думку, Росія намагається дестабілізувати не тільки Україну.

"Росія робить усе, щоб дестабілізувати не тільки Україну, а й Європейський Союз. Поляки знають Росію і знають російську методологію. Але гібридна війна - це загроза", - зазначив Пєкло.

Він також зазначив, що Польща як і раніше виступає за збереження санкцій проти РФ доти, доки не буде виконано Мінські домовленості.

Нагадаємо, 11 листопада у Варшаві під час Маршу Незалежності група радикалів у масках демонстративно спалила прапор України. Напередодні повідомляли, що польські націоналісти звинуватили в спаленні українського прапора пропутінських комуністів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram