ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв призначив т.в.о. голови Мінекономрозвитку замість Улюкаєва

Улюкаєву загрожує до 15 років позбавлення волі, а також штраф або позбавлення права займати певні посади.

Медведєв призначив т.в.о. голови Мінекономрозвитку замість Улюкаєва
Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв призначив заступником міністра Мінекономрозвитку Євгена Єліна тимчасово виконувачем обов'язків міністра економічного розвитку замість раніше затриманого Олексія Улюкаєва.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-секретаря російського прем'єра Наталію Тімакову.

"Медведєв підписав розпорядження про покладання тимчасового виконання обов'язків міністра економічного розвитку на заступника міністра економічного розвитку РФ Єліна Євгена Івановича", - заявила вона. Раніше агентство з посиланням на джерела повідомило, що тимчасово виконувачем обов'язків міністра економічного розвитку призначено заступника міністра Олексія Ведєва, цю інформацію підтвердило джерело "Дождя" в самому відомстві. За даними агентства, наказ про призначення Ведєва підписали ще до затримання Улюкаєва.

ФСБ затримала Улюкаєва в ніч на вівторок, 15 листопада. У Слідчому комітеті повідомили, що це сталося під час отримання хабара після того, як з відповідною заявою в правоохоронні органи звернулися співробітники "Роснефти".

Слідком РФ попросив суд відправити міністра під домашній арешт.

Улюкаєва звинуватили в скоєнні злочину за частиною 6 статті 290 Кримінального кодексу "Отримання хабара особою, яка займає державну посаду РФ, з вимаганням хабара і в особливо великому розмірі". За цією статтею загрожує від восьми до 15 років позбавлення волі, а також штраф або позбавлення права займати певні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram