ГоловнаСвіт

На протести проти Трампа в Сіетлі вийшли 5 тис. школярів

Мер Сіетла підтримав бажання школярів відстоювати свою позицію.

На протести проти Трампа в Сіетлі вийшли 5 тис. школярів
Протестующие школьники в Сиэтле
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 14 листопада, в американському місті Сіетл, штат Вашингтон, тисячі учнів середніх і вищих шкіл вийшли на акцію на знак протесту проти новообраного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Підлітки з державних і приватних шкіл пройшли маршем по Капітолійському пагорбу та центральними кварталами міста, скандуючи: "Ми не визнаємо обраного президента". Багато розмахували плакатами з написом "Не мій президент" або "Любов перемагає".

За словами представника приватної середньої школи Люка Дюйсі, в акції протесту взяли участь понад 5000 учнів із 20 середніх і вищих шкіл.

Учасники маршу заявили, що вони виступають проти розкольницької риторики Трампа і хотіли продемонструвати підтримку тим, хто став його мішенню, - мусульманам або іммігрантам.

Мер Сіетла Ед Мюррей, своєю чергою, зазначив, що підтримує учнів і аплодує їхній участі та бажанню відстоювати свою позицію.

Відзначають також, що правоохоронці Сіетла на своїй сторінці в Twitter повідомили, що було заарештовано двох чоловіків, які не були учнями шкіл. За словами поліцейських, чоловіків затримали за напад на офіцерів. Правоохоронці також наголосили, що демонстрації, незважаючи на напади, мали мирний характер.

Масштабні акції протесту проти обрання Трампа пройшли в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Чикаго, Портленді й інших містах.

Противники Дональда Трампа планують масштабні акції протесту в американській столиці Вашингтоні 20 січня, коли обраний президент повинен скласти присягу і набути повноважень голови Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram