ГоловнаСвіт

Сноуден заявив про можливе посилення стеження в США після обрання Трампа

На думку екс-співробітника американських спецслужб, "цінності нових лідерів США дуже відрізняються".

Сноуден заявив про можливе посилення стеження в США після обрання Трампа
Эдвард Сноуден
Фото: EPA/UPG

Обрання Дональда Трампа президентом США може призвести до посилення стеження в країні, заявив колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Едвард Сноуден у 2013 році розповів про методи електронного стеження американських спецслужб. Після цього влада США заявила про те, що обмежить стеження за людьми всередині країни. Однак Сноуден під час телеконференції, організованої юридичним факультетом університету Буенос-Айреса, зазначив, що таку політику невдовзі можуть змінити нові лідери США, "цінності яких дуже відрізняються".

Раніше Сноуден заявляв, що побоюється екстрадиції з Росії в США після обрання Дональда Трампа президентом країни. Сноуден не відкидає, що між Трампом і президентом РФ Володимиром Путіним є домовленість із цього приводу.

Дональд Трамп, якого 8 листопада було обрано президентом США, раніше заявляв про можливість страти Сноудена. "Сноуден - шпигун, який завдав величезної шкоди США. Раніше, коли наша країна була шанованою і сильною, шпигунів страчували", - писав він у Твіттері в 2014 році.

Після викриттів Сноудена в США його звинуватили в шпигунстві та розголошенні держтаємниці. Колишній співробітник АНБ звернувся з запитами на отримання притулку до урядів більш ніж 20 країн. У серпні 2014 року він отримав дозвіл на проживання в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram