ГоловнаСвіт

ФСБ оприлюднила відео допиту двох "кримських диверсантів"

Експерти центру "Номос" на камеру заявили, що служать у ЗСУ.

Федеральна служба безпеки РФ у понеділок оприлюднила через російські ЗМІ відео допиту двох "кримських диверсантів" - експертів аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова.

Штибліков на відео розповів, що служить у Збройних силах України в званні полковника, а його завданнями на території Криму були "підбір об'єктів для здійснення диверсій", а також "збір розвідувальної інформації про дислокацію та організації нових частин Збройних сил Росії на території Криму".

Здобуті відомості він нібито передавав у зашифрованому вигляді в Головне розвідувальне управління.

Свою роботу в центрі "Номос" Штибліков назвав прикриттям.

Дмитро Штибліков
Дмитро Штибліков

Бессарабов на відео каже, що є чинним військовослужбовцем Міністерства оборони України в званні полковника. З 2008 року він нібито входить в оперативний резерв Головного управління розвідки.

Алексей Бессарабов
Алексей Бессарабов

Нагадаємо, 10 листопада ФСБ РФ заявило про затримання членів "диверсійної групи" в Севастополі. Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій затриманий - капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

Україна заперечує присутність диверсантов на території Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram