ГоловнаСвіт

У Лос-Анджелесі затримали 150 супротивників Трампа

Затримання почалися після того, як протестувальники відмовилися підкоритися вимогам поліції.

У Лос-Анджелесі затримали 150 супротивників Трампа
Акция протеста против Трампа
Фото: EPA/UPG

Близько 150 осіб були затримані сьогодні вранці в центрі Лос-Анджелеса під час протестів проти обраного президента США Дональда Трампа.

Про це пише газета Los Angeles Times.

За словами очевидців, демонстранти поводилися спокійно, проте поліцейські зажадали від людей розійтися.

Затримання почалися після того, як протестувальники відмовилися підкоритися вимогам поліції. У відповідь на затримання учасники акції почали кидати в поліцейських каміння.

Всього в акції протесту взяли участь близько 3000 чоловік.

Раніше агентство Рейтер повідомило, що люди, які виступають проти перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах, оголосили, що готові організувати в США масштабніші протести, ніж Occupy Wall Street.

Напередодні біля будівлі Trump Tower в Нью-Йорку зібралися близько п'яти тисяч чоловік. На акції затримали понад 60 протестувальників. Аналогічні демонстрації пройшли в Бостоні, Чикаго, Філадельфії, Сан-Франциско, Атланті та інших районах.

Масштабні протести проти Дональда Трампа почалися після виборів, які пройшли в США 8 листопада. Трамп набрав більшість голосів вибірників - представників колегії від штатів, що забезпечило йому перемогу. Його конкурент - кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон - обійшла республіканця за загальною кількістю голосів виборців на 0,1%: за неї проголосували 47,6% (59,1 млн осіб) проти 47,5% (58,9 млн осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram