ГоловнаСвіт

Екс-посол США повідомив про заборону в'їзду в Росію

У аукціонний список Кремля Макфол потрапив через близький зв'язок з Обамою.

Екс-посол США повідомив про заборону в'їзду в Росію

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол стверджує, що йому заборонили в'їзд в Росію. Джерело Російської служби Бі-бі-сі в МЗС повідомило, що Макфол потрапив під санкції "як послідовний лобіст кампанії тиску на Росію".

Про те, що йому заборонили в'їзд до Росії, Макфол написав у "Твіттері" і в "Фейсбуці". "Повідомили, що я в списку санкцій Кремля через свій близький зв'язок з Обамою", - зазначив Макфол.

Коли він потрапив під обмеження, Макфол не знає.

"Можливо, я в списку тих, кому заборонено в'їзд з 2014 року", - зазначив він.

Макфол повідомив, що дізнався про введені проти нього санкції, коли намагався отримати туристичну візу для поїздки в Москву в грудні. До Росії він збирався, щоб допомагати адміністрації Гілларі Клінтон вибудовувати відносини з цією країною.

"Уже й не треба", - прокоментував Макфол.

У грудні 2012 року Конгрес США прийняв "закон Магнітського". Документ спочатку було спрямовано проти осіб, імовірно причетних до загибелі аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в СІЗО в 2009 році. Санкції для людей, що потрапили в цей список, є забороною на в'їзд в країну й арешт всіх рахунків названої особи в американських банках.

13 квітня 2013 року Росія склала відповідний перелік прізвищ, який отримав неофіційну назву "список Гуантанамо". У нього включили громадян США, нібито причетних до легалізації і застосування тортур, безстрокового утримання ув'язнених.

У травні 2015 року Росія опублікувала список тих, проти кого ввела санкції - під обмеження потрапили 89 американських і європейських політиків. До того список ніде не публікувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram