ГоловнаСвіт

Російських хакерів запідозрили в спробі вкрасти дані про майбутню адміністрацію Трампа

У кібертаці запідозрили пов'язану з владою РФ команду хакерів.

Російських хакерів запідозрили в спробі вкрасти дані про майбутню адміністрацію Трампа
Фото: autocentre.ua

Російська група хакерів почала атаки на аналітичні центри, що базуються в США, через кілька годин після несподіваної перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.

Про це повідомили експерти з мережевої безпеки, інформує агентство Рейтер.

Три компанії, що спеціалізуються на кібербезпеці, повідомили агентству, що відстежують активізацію адресного фішингу у виконанні пов'язаної з російською владою команди хакерів, відомої під назвою Cozy Bear, яку багато хто підозрює у зломі акаунтів Демократичної партії перед президентськими виборами в США.

На думку головного дослідника компанії AlienVault Жаіме Бласко, хакери, можливо, намагаються отримати доступ до певних цілей, щоб мати "більше розуміння того, що відбувається у Вашингтоні після виборів і в перехідний період".

Серед цілей інтернет-зломщиків - Рада з міжнародних відносин (Council for Foreign Relations), сказав експерт із безпеки цього аналітичного центру Едам Сігал.

Як зазначають, адресний фішинг базується на тому, що одержувач адресованого йому особисто електронного листа може клікнути на шкідливе посилання або відкрити заражене вкладення, якщо вирішить, що це відомий йому відправник, або зацікавиться темою.

Деякі з таких імейлів виглядали, як відправлені з Гарвардського університету з темою листа "Чому сфальсифіковані американські вибори?", повідомила фірма кібербезпеки Volexity, що базується у Вашингтоні.

Як відомо, Москва раніше категорично заперечувала причетність до атак хакерів.

Нагадаємо, раніше в листопаді канцлер ФРН Анґела Меркель заявила про загрозу російських кібератак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram