ГоловнаСвіт

Спостерігачі ОБСЄ назвали недоліки президентських виборів у США

В ОБСЄ відзначили, що загалом "розмови про "фальсифікації на виборах" під час кампанії залишилися тільки розмовами".

Спостерігачі ОБСЄ назвали недоліки президентських виборів у США
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі з Організації безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) дали оцінку  виборам президента США, що відбулися напередодні.

Про це повідомляють на сайті ОБСЄ.

Спостерігачі похвалили "різнопланове освітлення в ЗМІ виборчої кампанії, що дозволило громадянам зробити усвідомлений вибір", але відзначили "нестерпну риторику одного з кандидатів на адресу жінок, меншин і людей з обмеженими можливостями".

За словами спеціального координатора та керівника короткострокової місії ОБСЄ Крістін Маттоне, загалом "розмови про "фальсифікації на виборах" під час кампанії залишилися тільки розмовами". Вибори були конкурентними, але при цьому відмінності в правилах реєстрації в різних штатах ускладнили процес для представників невеликих партій і незалежних кандидатів, йдеться в заяві ОБСЄ.

В організації також додали, що жителі острівних територій США не мають права голосувати на президентських виборах, як і 6 млн засуджених в американських в'язницях.

На виборах, що відбулися 8 листопада, перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. Він набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Клінтон набрала 228 голосів. При цьому за загальною кількістю голосів виборців Клінтон обійшла Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram