ГоловнаСвіт

НАТО розпочало операцію в Середземному морі

Мета військових - моніторинг ситуації на морі, боротьба з тероризмом і нарощування потенціалу.

НАТО розпочало операцію в Середземному морі
Фото: nato.int

У Середземному морі 9 листопада стартувала операція НАТО із забезпечення морської безпеки Sea Guardian ("Морський страж").

Про це повідомляється на сайті організації.

Перші патрулі в центральній частині Середземного моря в рамках операції проведуть три кораблі НАТО і два підводні човни - італійський фрегат ITS Aviere, болгарський фрегат BGS Verni, турецький TCG Gemlik, грецький підводний човен HS Papanikolis та іспанський підводний човен ESPS Mistral.

Повітряне патрулювання літаки військово-повітряних сил Португалії, Іспанії, Італії, Греції та Туреччини почнуть з 17 листопада.

Згідно з повідомленням, операція Sea Guardian має три основні цілі: моніторинг ситуації на морі, боротьба з тероризмом і нарощування потенціалу.

Відзначається, що на липневому саміті НАТО у Варшаві було оголошено про трансформацію операції "Активні зусилля" в нову операцію з урахуванням мінливої ситуації з безпекою в Середземному морі.

Як повідомлялося 7 листопада, блок НАТО має намір перевести значну кількість своїх військових на посилений режим несення служби. Цей крок є реакцією на дедалі більшу активність Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram