ГоловнаСвіт

У Каліфорнії і Массачусетсі легалізували марихуану

У п'яти штатах США проходить голосування з приводу легалізації канабісу.

У Каліфорнії і Массачусетсі легалізували марихуану
Фото: EPA/UPG

У США жителі Каліфорнії у вівторок проголосували за легалізацію марихуани з розважальною метою.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Влада штату повідомила, що понад 55% учасників голосування висловилися за дозвіл повнолітнім вживати марихуану. Також легалізацію марихуани схвалили жителі Массачусетса - тут за легалізацію проголосували більш ніж 53%.

Голосування з приводу легалізації канабісу пройшло в п'яти штатах США. Йдеться про використання цього виду легких наркотиків саме для розваги, а не тільки за медичними показаннями. За попередніми підрахунками, "за" проголосували також у Неваді й Мені, а проти - в Аризоні.

Ще в чотирьох штатах - Арканзасі, Флориді, Монтані і Північній Дакоті - виборці повинні вирішити, чи дозволяти марихуану для використання в медичних цілях.

Проти легалізації марихуани виступають переважно співробітники правоохоронних органів і активісти, які переконані, що скасування заборони зашкодить дітям і створить індустрію, аналогічну тютюновій.

Нагадаємо, у США використання марихуани для відпочинку дозволено в Колорадо, Орегоні, Вашингтоні і на Алясці. За даними CNN, протягом останніх років число прихильників легалізації марихуани у США зростає, і зараз її підтримують 54% американців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram