ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Колишнього високопоставленого працівника Держдуми оголосили у федеральний розшук

Колишній чиновник отримав скандальну популярність у зв'язку з його роллю в зґвалтуванні 18-річної дівчини.

Колишнього високопоставленого працівника Держдуми оголосили у федеральний розшук
Антон Вахонин (второй слева )
Фото: msk.kp.ru

Колишнього заступника керівника апарату комітету Держдуми з природних ресурсів і природокористування Антона Вахоніна оголошено у федеральний розшук.

Про це повідомляє "Коммерсант".

Його звинувачують у спробі незаконно захопити майно у свого партнера по бізнесу. Справу порушили у вересні 2013 року після того, як Вахонін звільнився з колонії в Іванівській області. Там він відбував покарання за участь у груповому зґвалтуванні московської студентки. Зараз його звинувачують у замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.

За даними слідства, після звільнення з колонії Вахонін висунув "необґрунтовані фінансові претензії" своєму діловому партнерові Анатолію Шеварову, зажадавши від того 47,5 млн рублів. Як доказ Вахонін подав боргову розписку Шеварова, датовану 2013 роком, згідно з якою Шеваров позичив у нього велику суму грошей. Із цією розпискою він подав позов до суду, який наклав арешт на майно Шеварова. Той звернувся до правоохоронних органів, які дійшли висновку, що підпис на борговій розписці підроблено.

Адвокат Вахоніна Михайло Трепашкін заявив "Коммерсанту", що йому невідомо, де перебуває його підзахисний. У розшук його оголосили після того, як перестав з'являтися на допити за повісткою.

Вахонін отримав скандальну популярність у зв'язку з його роллю в зґвалтуванні 18-річної дівчини в Москві в 2007 році. Його співучасниками були рідний брат, який займав на той момент посаду начальника інспекції Рахункової палати з контролю за використанням федеральної власності, і помічник депутата Держдуми Владислав Герасимович. Антон Вахонін отримав 8,5 року колонії, його брат - 11, а Владислав Герасимович, який дав свідчення проти братів, - 4,5 року. Антона Вахоніна звільнили з колонії умовно-достроково з формулюванням "за хорошу поведінку й активну участь у суспільному житті виправної установи".

Як повідомляли раніше цього тижня, в Сирії загинув помічник депутата Держдуми, який раніше воював на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram