ГоловнаСвіт

Reuters повідомило про 90-відсотковий шанс Клінтон на перемогу

За даними агентства, будь-яка комбінація з двох програшів Трампа в трьох штатах - Флориді, Мічигані та Пенсильванії - майже напевно призведе до перемоги Клінтон.

Reuters повідомило про 90-відсотковий шанс Клінтон на перемогу
Дональд Трамп,Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

У кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон приблизно 90-відсотковий шанс здобути перемогу на виборах у США 8 листопада.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані підсумкового передвиборного дослідження, проведеного спільно з агентством Ipsos.

Шанси її суперника, кандидата від республіканців Дональда Трампа залежать в основному від підсумків виборів у Флориді, Мічигані, Північній Кароліні, Огайо та Пенсильванії. Для перемоги йому доведеться здобути перемогу в більшості цих штатів, відзначає агентство.

За даними агентства, будь-яка комбінація з двох програшів Трампа в трьох штатах - Флориді, Мічигані та Пенсильванії - майже напевно призведе до перемоги Клінтон. Трампу також потрібно заручитися перемогою в Аризоні, де кандидати показали майже рівні результати, і в Юті. Цей штат традиційно віддавав перевагу республіканцям, але в цій гонці, можливо, виступить за незалежного кандидата Евана Макмалліна, відзначає видання.

Також для перемоги Трампу необхідна більша, ніж у 2012 році, явка серед білошкірих виборців-республіканців, її зниження серед афроамериканців і менша, ніж очікують, явка іспаномовного населення, випливає з даних дослідження.

Опубліковані 6 листопада дані опитування NBC показали, що Гілларі Клінтон випереджає Дональда Трампа на чотири процентні пункти. Клінтон підтримують 44% виборців, Трампа - 40%.

Клінтон в основному підтримали жінки, афроамериканці, латиноамериканці та молоді виборці віком від 18 до 34 років. Трамп лідирує серед чоловіків і літніх людей. Серед виборців із вищою освітою Клінтон на 10% випереджає Трампа - 51% проти 41%. 52% опитаних сказали, що почуватимуться комфортно в разі, якщо президентом стане Клінтон, і додали, що готові її підтримати. Стосовно Трампа так відповіли 43%.

Вибори президента США проходять сьогодні.

Як повідомляли раніше, в США встановили рекорд із дострокового голосування на виборах президента. При цьому відзначено різке зростання явки громадян латиноамериканського походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram