ГоловнаСвіт

Екс-посол США в РФ відкинув імовірність війни з Росією в разі обрання Клінтон

Макфол нагадав про неможливість конфлікту між США і РФ через їх ядерні арсенали.

Екс-посол США в РФ відкинув імовірність війни з Росією в разі обрання Клінтон
Экс-посол США в России Майкл Макфол
Фото: telekritika.ua

Твердження кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про те, що його суперниця від Демократичної партії Гілларі Клінтон почне війну з Росією в разі обрання - абсурдні.

Про це заявив в інтерв'ю "Интерфаксу" колишній посол США в Росії і радник Барака Обами Майкл Макфол.

"Я більше не дипломат, тож можу висловлюватися прямо. Я думаю, що це твердження Трампа і його послідовників спрямоване на те, щоб налякати американських виборців тим, що Гілларі Клінтон нібито почне війну з Росією. Це абсурдно й абсолютно не збігається з реальністю. Тільки божевільний почав би війну з Росією", - заявив він.

За словами Макфола, Росії має один із найбільших у світі ядерних арсеналів, і це протягом десятиліть гарантувало, що між Москвою і Вашингтоном ніколи не буде прямого військового конфлікту. "Гілларі Клінтон розуміє, що не може бути війни між Росією і Сполученими Штатами. Вона не божевільна", - додав він.

Раніше Трамп в інтерв'ю агентству Рейтер заявив, що план його опонента Гілларі Клінтон стосовно Сирії "привів би до Третьої світової війни" через можливість конфлікту з Росією. Він задався питанням про те, як Клінтон буде вести переговори з російським президентом Володимиром Путіним після того, як вона в своїх промовах його "демонізувала".

Раніше Клінтон закликала до введення безпольотної зони в Сирії і створення "зон безпеки" для мирного населення. На думку деяких аналітиків, це може привести США до прямого конфлікту з російськими винищувачами, відзначає агентство.

Сьогодні в США проходять президентські вибори. Згідно з останніми соцопитуваннями, Клінтон випережає Трампа на 4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram