ГоловнаСвіт

МВФ затвердив трирічну програму фінансування Молдови на $180 млн

Країна отримає фінансове вливання для відновлення після рецесії.

МВФ затвердив трирічну програму фінансування Молдови на $180 млн
Фото: obozrevatel.com

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 7 листопада затвердила трирічну програму фінансування Молдови на суму 129,4 млн спеціальних прав запозичення, або близько 178,7 млн доларів США.

Як зазначено в релізі МВФ, майже 36 млн доларів уряд Молдови отримає відразу ж у вигляді першого траншу. Решту суми видаватимуть за підсумками п'яти переглядів, які відбуватимуться щопівроку.

"Схвалення договору з МВФ послужить початком для глибоких реформ. Завдяки цій програмі, населення отримає гарантію від уряду та зовнішніх партнерів, що необхідні країні реформи підкріплені фінансовою підтримкою і політичною волею. Вони будуть реалізовані, а це означає, що життя зміниться на краще", - прокоментував рішення МВФ прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.

Голова кабміну зазначив, що схвалення документа стало можливим після того, як уряд і Нацбанк виконали висунуті МВФ умови, пише видання Publica.

Економіка Молдови зараз відновлюється після рецесії 2015 року. За підсумками нинішнього року очікується зростання внутрішнього валового продукту на рівні близько 2% при інфляції 3,5%.

Країна жила без фінансової допомоги МВФ з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram