ГоловнаСвіт

У МЗС РФ заявили про тиск ФБР на російських дипломатів у США

За словами Захарової, в Х'юстоні була влаштована ціла спецоперація щодо співробітника російського Генконсульства.

Зі сторони Федерального бюро розслідувань чиниться тиск на російських дипломатів у США.

Про це офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова повідомила в фейсбуці.

"В останні дні мали місце факти прямого тиску на російські зарубіжні установи в США з боку ФБР, агенти якого з неприхованою загрозою дали зрозуміти, що американськими виборами нам краще не цікавитися", - написала вона.

За словами Захарової, в Х'юстоні була влаштована ціла спецоперація в стилі голлівудських бойовиків з блокуванням на дорозі автомобіля співробітника російського Генерального консульства.

"Зупинили машину і почали "вселяти", що на голосування не можна не тільки дивитися, про нього не можна навіть думати", - написала офіційний представник російського МЗС.

"Виникає питання: а що може побачити іноземний дипломат на американських виборчих дільницях такого, що за справу взялися "містер Сміти", і чому процедура спостереження за виборами взагалі контролюється ФБР?!", - додала Захарова.

Як повідомлялося напередодні, американські розвідслужби не вважають, що Росії вдасться використовувати кібершпіонаж, щоб змінити результат президентських виборів у вівторок. Однак вони попереджають про те, що Москва може продовжити своє втручання після того, як голосування завершиться, щоб посіяти сумніви з приводу легітимності результатів, написала Washington Post.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram