ГоловнаСвіт

Уряд Британії вже готує законопроект щодо запуску Brexit, - ЗМІ

Уряд Мей готовий здійснювати вихід з ЄС в обхід заборони Високого суду Лондона.

Уряд Британії вже готує законопроект щодо запуску Brexit, - ЗМІ

Уряд Великобританії готує законопроект, який почне процедуру виходу країни з Євросоюзу, незважаючи на рішення Високого суду Лондона про необхідність узгодження виходу з парламентом.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела.

"Уряд тихо готує перший проект закону, який запускає статтю 50 Лісабонського договору - офіційного процесу виходу з ЄС, - якщо Вищий суд не задовольнить його апеляцію", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили виданню джерела, уряд повинен почати роботу над цим законопроектом зараз, щоб мати достатньо часу "проштовхнути" його в парламенті до завершення кінцевого терміну початку виходу з ЄС, призначеного прем'єр-міністром на березень 2017 року.

Минулого тижня чиновники відмовлялися коментувати, чи почався вже законотворчий процес з приводу Brexit, і говорили про те, що зараз усі зусилля спрямовані на те, щоб виграти справу у Верховному суді.

3 листопада Високий суд Лондона постановив, що британський уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

Своєю чергою, уряд Великобританії заявив про намір оскаржити це рішення. Очікують, що Верховний суд розгляне апеляційну скаргу на початку грудня.

Нагадаємо, 4 листопада британський прем'єр запевнила ЄС у своєчасному виконанні графіка щодо Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram