ГоловнаСвіт

У МЗС Молдови обурилися участю Росії у військових змаганнях у Придністров'ї

У Кишиневі наголосили, що "незаконна військова присутність" військ РФ у Молдові свідчить про зневагу "до правил і принципів міжнародного права".

У МЗС Молдови обурилися участю Росії у військових змаганнях у Придністров'ї
Министр иностранных дел Молдовы Наталья Герман
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції (МЗСЄІ) Молдови висловило обурення військовими змаганнями за участю Росії, що проходять в самопроголошеному Придністров'ї .

Про це повідомляють на сайті молдовського відомства.

"Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції знову висловлює здивування і обурення у зв'язку з незаконними військовими діями російських військ у Молдові", - йдеться в тексті.

У відомстві наголосили, що "незаконна військова присутність" російських військ у країні свідчить про зневагу "до правил і принципів міжнародного права".

У Кишиневі вважають, що Москва повинна вивести війська з регіону і почати переговори про трансформацію миротворчої місії в громадянську.

Раніше 7 листопада Україна та Молдова почали переговори про маршрути виведення військ РФ із Придністров'я. План виведення передбачають підготувати до кінця 2016 року. Цільова група налічує 1,2 тис. військовослужбовців. Виводити їх Росія поки що не планує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram