ГоловнаСвіт

Німеччина відмовилася обговорювати введення санкцій проти Туреччини

У Люксембурзі допустили введення ЄС економічних санкцій проти Анкари через репресії щодо опозиції.

Німеччина відмовилася обговорювати введення санкцій проти Туреччини
Штеффен Зайберт
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини не братиме участі в дебатах про потенційні санкції стосовно Туреччини, які планують запровадити "через тиск на пресу і політичних опонентів".

Про це заявив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє агентство Рейтер.

"Що нам дійсно потрібно, то це зрозуміла і спільна позиція щодо того, що відбувається в Туреччині", - повідомив чиновник, додавши, що необхідно дати зрозуміти Анкарі, що утиск опозиції та цензура позначаться на відносинах з Євросоюзом.

"Саме тому важливо залишити відкритими канали для діалогу", - зазначив Зайберт.

Раніше 7 листопада голова МЗС Люксембургу Жан Ассельборн допустив введення ЄС економічних обмежувальних заходів проти Анкари в зв'язку з політикою президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо опозиції і ЗМІ.

Ассельборн розкритикував те, що відбувається в Туреччині, заявивши, що Ердоган у своїй політиці нехтує принципом верховенства права, що негідно країни, яка хоче стати членом ЄС.

5 листопада в Туреччині арештували декількох співробітників найдавнішої опозиційної газети Cumhuriyet, включаючи головного редактора видання Мурата Сабунджі.

За день до цього затримали 12 депутатів турецького парламенту від опозиційної прокурдської Партії демократії народів, у тому числі її співголів Селахаттіна Демірташа і Фігена Юкседага. Згодом вісім депутатів були заарештовані. Це викликало критику з боку лідерів європейських політиків. Так, голова Європарламенту Мартін Шульц заявив, що дії турецької влади ставлять під питання стійкі відносини між Брюсселем і Анкарою.

Як повідомляли раніше сьогодні, Ердоган заявив, що Захід не зробив для Туреччини нічого хорошого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram