ГоловнаСвіт

Цього тижня в Раді ЄС не обговорюватимуть безвіз для України

Рішення про лібералізацію візового режиму для України затягується.

Цього тижня в Раді ЄС не обговорюватимуть безвіз для України
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Цього тижня в Раді Євросоюзу не будуть обговорювати питання про завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на джерело в Раді ЄС.

"Цього тижня не заплановане обговорення початку переговорів про безвізовий режим для України. Відбудеться лише технічна зустріч щодо нового механізму призупинення безвізових режимів. Але рішення не очікується", - розповів співрозмовник агентства.

Як очікується, після позитивних рішень у Єврокомісії і в профільному комітеті Європарламенту про скасування візового режиму України повинні початися міжінституційні переговори з Радою ЄС з метою розробки остаточного проекту законодавчої резолюції. Цей документ повинен бути проголосований Європарламентом, знову затверджений Радою ЄС і набути чинності на 21 день після прийняття.

Водночас на сьогодні головною перешкодою для продовження процесу скасування візових вимог для українців, а також громадян Грузії є блокування в ЄС переговорів про прийняття нового механізму призупинення безвізових режимів для всіх третіх країн.

Як повідомляли раніше в листопаді, спікер Верховної Ради Андрій Парубій впевнений, що

українці отримають безвіз до річниці Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram