ГоловнаСвіт

Міноборони РФ назвало "вкиданням" доповідь Human Rights Watch про авіаудар по школі в Сирії

Офіційний представник Міноборони РФ назвав правозахисників "відвертими брехунами або божевільними".

Міноборони РФ назвало "вкиданням" доповідь Human Rights Watch про авіаудар по школі в Сирії
Архив
Фото: EPA/UPG

У Міноборони Росії назвали "вкиданням" доповідь Human Rights Watch про обстріл школи в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на текст заяви російського відомства.

У доповіді Human Rights Watch ідеться, що авіанальоти російських і сирійських військово-повітряних сил у провінції Ідліб 26 жовтня можуть бути військовим злочином.

У своєму коментарі Міноборони РФ заявило, що публікація Human Rights Watch "не витримує ніякої критики і є черговим інформаційним вкиданням".

"Міноборони 27 жовтня вже опублікувало вичерпні й абсолютні фотофакти з безпілотника відсутності будь-яких слідів бомбардування комплексу будівель школи в Аль-Хасе. Більше того, досі не представлено будь-яких навіть непрямих свідчень присутності дітей не тільки в цих будівлях, а й у самому Аль-Хасе", - цитує агентство офіційного представника Міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова.

"Говорити про те, що на території, підконтрольній сирійській філії "Аль-Каїди", і в умовах бойових дій продовжують діяти світські школи, зведені ще урядом Асада, можуть тільки відверті брехуни або божевільні", - додав він.

26 жовтня, за повідомленням ЮНІСЕФ, обстріляли школу в Ідлібі, в результаті чого загинули 22 дитини і шестеро вчителів. Директор Дитячого фонду ООН Ентоні Лейк назвав подію найбільш смертоносною атакою на навчальний заклад із часів початку війни в Сирії.

МЗС Франції заявило, що за атаку відповідальні або Сирія, або Росія. Представник МЗС РФ Марія Захарова тоді заявила, що Росія не має до атаки не причетна і назвала таку інформацію "брехнею". Вона також назвала фотографії з місця події "комп'ютерною графікою".

Як повідомляли раніше сьогодні, сирійська авіація розбомбила школу в провінції Дамаск: загинули 8 дітей, 15 поранені. Тим часом ВКС Росії розбомбили населений пункт урум на захід від Дамаска.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram