ГоловнаСвіт

Росія спробує посіяти сумніви з приводу легітимності виборів у США, - Washington Post

Про це попереджають спецслужби.

Росія спробує посіяти сумніви з приводу легітимності виборів у США, - Washington Post
Фото: Скриншот msnbc.com

Росії навряд чи вдасться вплинути на результати виборів у США, однак вона буде намагатися посіяти сумніви щодо їхньої легітимності.

Про це пише The Washington Post.

"Американські розвідслужби не вважають, що Росії вдасться використати кібершпіонаж, щоб змінити результат президентських виборів у вівторок. Однак вони попереджають про те, що Москва може продовжити своє втручання після того, як голосування завершиться, щоб посіяти сумніви з приводу легітимності результатів, заявили американські чиновники", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в публікації, співробітники служб безпеки США не виключили організованого Росією збою в день виборів. Адже за останні тижні співробітники Міністерства національної безпеки зібрали докази очевидного російського "сканування" державних баз даних і комп'ютерних систем голосування. Незрозуміло, чи дійсно вони активно намагалися проникнути всередину.

"Тим не менш, децентралізований характер голосування в США може зробити надзвичайно складним підрив загальнонаціональних виборів", - пишуть автори статті. Навпаки, за словами американських чиновників, імовірніше те, що Росія може використовувати хакерські програмні засоби, щоб оприлюднити або сфабрикувати ознаки підтасовування на виборах з метою скомпрометувати результат виборів.

Член комітету з розвідки Палати представників конгресмен Адам Шифф та інші чиновники стверджують, що їх продовжує турбувати можливість вкидання Москвою сфабрикованих документів на вихідних, які будуть створювати видимість викриття порушень закону передвиборним штабом Клінтон або Трампа - викриттів, метою яких є посіяти сумнів серед виборців і які буде складно спростувати до того, як громадяни проголосують.

"Стурбованість з приводу уразливості на останніх етапах передвиборної кампанії позначилася на небажанні адміністрації Обами поки що вжити відповідні заходи проти Росії", - йдеться в статті.

Як пишуть її автори, "американські чиновники заявили, що розглянуті варіанти включають екстрадицію більшої кількості підозрюваних в тому, що вони є співробітниками російських спецслужб, з США, введення нових економічних санкцій проти російських організацій, пов'язаних з можливим хакерством, і, можливо, організацію кібератак на російські комп'ютерні системи".

"Рішення адміністрації може залежати від того, що зроблять росіяни в найближчі дні", - йдеться в статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram