ГоловнаСвіт

У російському Іванові через вибух газу в житловому будинку загинуло п'ять осіб

Ще дев'ять людей постраждали.

У російському Іванові через вибух газу в житловому будинку загинуло п'ять осіб
Фото: edufire37.ru

У російському Іванові вранці 6 листопада стався вибух побутового газу у двоповерховому житловому будинку, в результаті чого п'ятеро людей загинули і дев'ять отримали поранення.

Про це повідомляє "Інтерфакас".

В результаті вибуху обвалилися дві квартири на другому поверсі та дах. В будинку прописано 19 осіб, а проживала 21. Рятувальники евакуювали 15 осіб.

Троє постраждалих перебувають у вкрай важкому стані. Дві людини - чоловік і жінка - були знайдені живими під завалами.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "виконання робіт або надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки" (частина 3 статті 238 КК РФ). Версію вибуху газу слідство вважає пріоритетною, заявили у відомстві.

Співробітник аварійної газової служби розповів ТАСС, що витік газу міг статися через зношення і застаріння інженерних комунікацій. Він пояснив, що вибух стався в будинку, побудованому 54 роки тому. За словами джерела агентства, капітальний ремонт в будинку не проводився давно, через що конструкції могли застаріти. Нагадаємо, вночі 23 жовтня у російському місті Рязань в результаті витоку газу стався вибух в житловому 10-поверховому будинку. Загинули три людини, ще 12 травмовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram