ГоловнаСвіт

Президент Філіппін назвав Путіна своїм кумиром

Дутерте висловив надію відвідати РФ і поспілкуватися з російським президентом.

Президент Філіппін назвав Путіна своїм кумиром
Родриго Дутерте

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що Володимир Путін - його кумир, і, на його думку, російський президент "діє, як і вимагається від глави держави".

Про це в інтерв'ю арабської телекомпанії Al-Jazira, передає "Радіо Свобода".

У відеоролику, що передував інтерв'ю, кореспондент показує філіппінському президентові таблички з іменами різних політиків і назвами держав та просить його коротко відповісти те, що перше приходить на розум. При появі картки з написом Vladimir Putin Дутерте, не вагаючись, відповідає: "Мій кумир".

Видання Business Insider, яке опублікувало відео, зазначає, що нинішнє висловлювання президента Філіппін про Путіна не перше. Тепле ставлення Дутерте до російського президента вписується в його політику зміни лінії Філіппін на міжнародній арені. Так, він неодноразово різко і критично відгукувався про США і президента Барака Обаму. При цьому, його ставлення до Китаю і Росії - підкреслено сприятливе.

Дутерте також висловив надію на те, що, можливо, відвідає Росію і проведе переговори з Путіним. 20 жовтня він заявив, що хотів би сказати російському президенту, що "є тільки три держави, які протистоять решті світу". На його думку, це Китай, Філіппіни і Росія.

Нагадаємо, Дутерте, який заступив на посаду президента Філіппін у червні 2016 року також неодноразово виступав з різкими заявами на адресу політичних і державних діячів. Наприклад, Обаму він називав "сучим сином". Згодом Дутерте висловив жаль у зв'язку зі сказаним.

Він також посилав до біса американського лідера і Євросоюз за критику кампанії з боротьби із наркоторгівлею. Крім того, президент Філіппін обізвав дурнем генсека ООН Пан Гі Муна та образив посла США в Манілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram